Ka shumë prej simptomave të autizmit, që mund të shkruhen si "vetëm autizëm ", por çdo gjë që është "vetëm autizëm" mund të ketë një arsye biologjike dhe një trajtim. Në një përpjekje për të shpjeguar disa tipare tipike të sjelljeve të "vetëm autizmit", ne gjykojmë në vijim të gjithë eksperiencat që vijnë direkt nga fëmijët e shëruar, prindet dhe përvojat mjekësore.

Refluxi është shkaku më i zakonshëm i të zgjuarit Natën. Një diagnozë Refluxi kërkon një trajtim nga një Mjek gastroenterolog. Mjekimi është me medikamente si dhe heqjen e ushqimeve me acide si domate ketchup dhe agrume.
Fenolet - Mbingarkese e fenoleve duket si rrathë të errëta nën sytë, duke qeshur në kohë të papërshtatshme - sidomos natën, të vetë-ngacmimeve dhe sjelljeve shtesë, si dhe çështje të tjera. Rregullohet me heqjen e ushqimeve fenolike, kripërave Epsom të banjës dhe enzimave anti fenolike. Fenolet janë në ushqime si banane, mollë, rrushi i kuq, ngjyrues artificiale, domate, kikirikë, portokall dhe çokollatë.

Autizmi prek komunikimin, por ka shumë gjëra që prindërit raportojnë të ndihmojnë në nxitjen e fjalës si GFCF dietë , SC Diete dhe shtojcave si TMG simboli i trimethylglycine), P-5-P (Pyridoxal 5-Fosfat, Vitamina B-6 metabolitit), farë liri dhe Omegat –Vaj Peshku ( acidet yndyrore esenciale).
Prindërit raportojnë se trajtimi i Mykut e nxitë të folurën.
Një kombinim i te folurit dhe terapive të sjelljes do të ndihmojë fëmijën tuaj.

Sjelljet e përsëritura janë një pjesë e autizmit. Sjelljet vetë-stimuluese, janë të zakonshme dhe shërbejnë si një burim i ngushëllimit të fëmijës. Të rriturit me ASD kanë sjellje më të zbutura. Në ketë rast duhet punuar me fëmijën në mënyrë që ai/ajo të kontrollojnë veprimet e tyre.

Ekzema është një infeksion nga Myku që duket si një skuqje e lëkurës dhe është për shkak të një sistemi të dobësuar imunitar. Myku-Maja është ushqyer me sheqer dhe brumëra. Hiqni / reduktoni lëngun e sheqerit dhe brumërat, Trajtojeni me Probiotikë, ekstrakte të gjetheve të ullirit dhe të tjerë Medikamente Homeopatike, dhe medikamente si Diflucan, Nizoral, Nystatin, etj. 
Skuqjet për shkak të alergjisë, sidomos nga qumështi, janë shumë të zakonshme. Beni testin e Alergjisë IgG dhe IgE.

Këto janë për shkak të alergjisë dhe quhen "shiners alergjike". Beni testin IgG dhe të alergjisë Ushqimore IgE , panelin e gjakut për të hequr artikuj të papranueshëm nga organizmi i juaj. Maja dhe Fenolet mund të shkaktojnë edhe Alergji.

“Belly etiopian" është një shenjë e problemeve gastrointestinale. Një fëmijë mund të ketë një ç’rregullim në stomak dhe zorrët e tij dhe ka nevojë të trajtohet. Një “cleanout gut” është e nevojshme.

Maldigestion (Ushqimi i patrazuar në Fece) ndodh kur stomaku nuk mund të tresë ushqimet.
Enzimat e tretjes do të ndihmojnë stomakun në ketë proces.
Gabim i lindur i metabolizmit mund të shkaktojë këtë mungesë të Enzimave Natyrore.

Kapsllëku është i zakonshme në fëmijët me ASD. Duke vënë fëmijën tuaj në dietë GFCFSF do të zgjidhni shumë prej saj, por edhe për trajtimin kundra Mykut dhe alergjive.
Përdorimi i Ushqimeve që përmbajnë fibra, fruta dhe perime do t'ju ndihmojë për të zgjidhur çështjen dhe për të bërë të brendshmet e fëmijës të lëvizin. Shmangni sheqerin se ai lidhet me zorrët.
Ju mund të përdorni doza të mëdha të magnezit, vitaminë C ose Probiotikë për të nxitur lëvizjen e zorrëve.
Fëmijët të cilët kanë shkallë të mesme të lëvizjeve të zorrëve kanë të lënduara paretet e zorrëve dhe gjatë Jashtëqitjes mund të shkaktoje dhimbje, mund të ketë një frikë dhimbje ndaj duhet të përpiqemi për të mbajtur atë nen kontroll.

Çrregullime të zorrëve mund të shkaktojnë një njollë brenda zorrëve, Veshjet në muret e Zorrëve krijojnë atë që çdo ushqim do të kalojë drejt e në jashtëqitje , në vend se të ketë ushqyer dhe vitaminat e saj të jenë absorbuar nga organizmi. Zorrët i tregojnë trurit se nuk kanë marrë asgjë nga ushqimi, kështu që përsëri i hahet.
Malabsorption është e shërueshme. Duke vene fëmijën tuaj në dietë GFCFSF është një fillim i mirë dhe për të Kuruar fëmijën tuaj nga një gastroenterologist do të tregojnë problemet dhe do të lejojnë për trajtim të mëtejshëm.
Kontrollo për mangësi të acidit malik. Mjekimi është yndyror dhe përshpejton thithjen me Enzimat ndihmese.

Të gjithë fëmijët me autizëm ose jo, do të donin për të ngrënë Ushqime të shijshme si patatina, etj., gjatë gjithë ditës.
Detyra jote si prind është për të ushqyer Fëmijët tuaj me Ushqime të shëndetshme e bazuar në një dietë ushqyese.
Fëmijët me ASD preferojnë këto ushqime sepse ato ushqejnë varësinë e tyre për gluten dhe kazeinë, por ata ofrojnë pak ose aspak vlera ushqyesve, duke i ushqyer në radhë të parë me Myk-maja dhe duke zëne vendin e kalorive.

Më shumë 70% e fëmijëve të ASD kanë sëmundje në Stomak e Zorrë dhe duhet të jenë të Kontrolluar nga Gastroenterolog dhe të trajtohen.
Duke vënë fëmijën tuaj në dietë GFCFSF, trajtimin Kundra Mykut, baktereve dhe largimin e ushqime alergjike do të zgjidhni problemin e diarresë.

Hiperimuniteti është i përbashkët dhe do të thotë që sistemi imunitar i fëmijës suaj është duke punuar jashtë orarit. Kjo nuk është domosdoshmërish një gjë e mirë. Duke pasur një test immunologist do të ju lejojnë të dinë se çfarë po ndodh me sistemin imunitar të fëmijës suaj në mënyrë që ju mund të trajtoni ato.
Gjithashtu fakti që fëmijët me ASD nuk sëmuret lidhet me Paaftësinë e sistemit për të vepruar ndaj Infeksioneve,Viruseve, Baktereve, etj.

Urina e koncentruar është shkaktuar nga një futje jo e mjaftueshme likuide dhe mund të shkaktojnë urinën që të ketë aromë si amoniak. Rritja e lëngjeve, veçanërisht ujit që konsumon me shumicë është faktor që sistemi i tij tretës nuk ka ftesi tretëse dhe kërkon ujë në ndihmë.
Bakteret shkaktojnë erën e amoniakut në Urinë dhe mund të trajtohen me një Pastrues Stomaku, dhe shumë Probiotikë. Konsideroni reduktimin e marrjes se proteinave.

Frustrimi për shkak të mungesës së aftësisë për të komunikuar dhe dhimbjet, në përgjithësi lidhen me Tretjen. Marrjen e tyre në dietë GFCFSF dhe trajtimi nga një gastroenterologist do të ndihmojë në zgjidhjen e dhimbjes dhe do të ndihmojë në nxitjen e të folurit
Gjetja e metodave alternative të komunikimit do tu jepte fëmijës tuaj një mundësi të jetë në gjendje të ju tregoj atë që ai dëshiron apo ka nevojë. Mëso për komunikim shtesë apo alternative.

Kur fëmijët nuk mund të rregullojë sistemin e tyre ndijor, ata shpesh kërkojnë presion të thellë nga goditjet e kokës së tyre ose të angazhohen në vetë-dëmtojnë sjelljes.
Fëmijët me dhimbje stomaku gjithashtu bëjnë këto gjëra. Merrni një gastroenterologist të fushës.

Fëmijët me ASD mund të acarohen shumë lehtë pasi ata nuk mund perceptojnë procesin e të gjitha pamjeve, të erërave, tingujve, dhe të përshtaten me turmat mirë. Provoni për të shkuar atje kur qendra tregtare apo Kinemaja është e qetë dhe turma është e vogël, Kështu edhe Fëmija dalëngadalë mësohet me Rutinën e njerëzve dhe Zhurmave.

Disa fëmijë duket se nuk dëgjojnë dhe kjo nuk ka rëndësi se si ju flisni me zë të lartë apo të ulet por mund të të dëgjojnë shumë mirë nëse ju pëshpëritni në lidhje me një Patatinë nga 3 dhoma larg.
Kjo është shumë e zakonshme për një familje të jetë e shqetësuar nëse fëmija i tyre është i shurdhër dhe për të vizituar tek një Audiologist për një test të dëgjimit. Këto teste dëgjimi pothuajse gjithmonë dalin normal, kur një fëmijë ka autizëm.
Fëmijët me mosfunksionim e integrimit ndijor nuk mund të jetë në gjendje të procesojnë tingujt dhe pamjet në të njëjtën kohë dhe për t’iu përgjigjur një ose më shumë komandave.

Kjo dukuri përgjithësisht do të thotë një mangësi në acidet yndyrore esenciale. Plotësimi me acide yndyrore do të përmirësoje gjendjen e fëmijës.

Fëmijët me ASD parapëlqejnë rutinën, por duke i dhënë atyre rutinë nuk është gjithmonë një gjë e mirë, sepse atëherë ata nuk kanë aftësitë përballuese kur gjërat ndodhin ndryshe nga rutina. Ju nuk mund të kontrolloni çdo gjë që ndodh në jetën e fëmijës suaj 24 orë në ditë aq më tepër pre t’i mësuar atyre aftësinë për një ndryshim rutinë është vendimtare. Prishja e herëpashershme e rutinës ehte shumë e domosdoshme për t’i nxitur fëmijët tuaj të ndryshojnë dhe të përshtatën me çdo situate të re eventuale.

Fëmijët ASD janë të motivuar nga ngjashmëria dhe rutina. Rutinat janë ngushëllues. Nëse keni mundësi, kufizoni kohen e tyre të ndjekjes së TV-së dhe kohës televizive dhe përpiquni të ndryshoni programet e shikuara nga fëmija i juaj!

Echolalia është një çështje e zakonshme tek fëmijët ASD. Ata janë nën efektin "papagall" për atë që ata dëgjojnë.
Duke përdorur një "gjuhë" qasje funksionale dhe terapi të foluri do t’i ndihmoni në rregullimin e kësaj situate.

Mënyra e të folurit dhe bisedat janë të ndryshme. Të jesh në gjendje për të prodhuar fjalimin është hapi i parë dhe pastaj duke e përdorur atë funksionalisht është tjetër hap
Mos harroni se truri i fëmijës tuaj është ende i pazhvilluar, fëmija i juaj ka dëgjuar dhe ka konservuar shumë fjalë në kokë për atij i duhet kohe t’i përshtatë në mënyrën e të folurit. Përdorni një terapist gjuhe për të rregulluar aftësitë e bashkëbisedimit.

Kjo është të jetë një përzierje vetë-qetësues dhe vetë-stimuluese e sjelljes.
Dieta GFCFSF dhe trajtimi kundra Myk-maja ndihmon në rregullimin e kësaj shfaqje.
ABA ose Floortime janë metoda që mund të ndihmojnë fëmijët të mësojnë se si të përdorin lodra e tyre të përshtatshme.

Fëmijët me ASD kanë vetëmbrojtje të ndjeshme dhe është e vështirë për ata që të tolerojnë disa lloje të prekuri. Puna me një terapist profesional të trajnuar në integrimin ndijor për të ndihmuar fëmijën tuaj të mësojë për të rregulluar sistemin e tij shqisor.
Pasi fëmija i juaj të ketë kaluar fazat e para të rikuperimit do të kuptoni se është tepër i dashur me ju dhe të tjerët.

Vizioni Hyperperipheral është një Stim. Është më keq kur Myku- majaja janë të pranishëm.

Shumë fëmijë "Shikojnë, Vëzhgojnë, Dëgjojnë", por nuk mund "të shkojnë në" në një situatë përshtatje si kolegët e tyre të vegjël. Nuk është gjithmonë zgjedhje, ata mund të duan për tu shmangur, por ata nuk e dinë se si, pra ata duhet të mësohen dhe nuk duhen veçuar nga turmat.
Mbistimulimi shqisor mund të jetë një shkak. Krijimi i një mundësie edukimi të qetë për t'u angazhuar me të tjerët duhet aplikuar.

Shpesh fëmijët me ASD provojnë të hanë objektet jo-ushqimore si, flokët druri, suva, etj., dhe kjo është shkaktuar nga një mangësi e Mineraleve. Testoni nivelet e tyre minerale dhe rregullojini me anë të suplementeve.

Fëmijët me ASD duhet të Para -mësohen për të rregulluar sistemin e tyre të sjelljes. Përdorni një terapist-shqisor për të trajnuar fëmijën.
Shumë studime tregojnë se ngjyrosësit e ushqimit dhe prezervativët shkaktojnë Hiperaktivitet. Hiq ngjyrat dhe prezervativët nga ushqimet dhe dieta.
Ngjyrosesit gjenden në ushqimet e konservuara, lëngjet e pijet e ndryshme, etj.
Myku- maja është një shkak i zakonshëm i Hiperaktivitetit.

Fëmijët me ASD kanë vështirësi të qëndrojnë në detyrë për një numër arsyesh. Gjërat që ndihmojnë janë dieta GFCFSF, trajtimi kundra Mykut- maja, vitamina dhe shtojcave dhe Detoksifikimi apo Pastrimi për të hequr metale të rënda.

Kontribuar nga Agron Daja